Vårt team

Aleksi Graan

Director
Nordic Utilities Lead
aleksi.graan(at)infranode.se
+46 72 575 18 32
+358 40 511 54 73

Aleksi on Infranoden Suomen toimintojen johtaja ja Nordic Utilities Lead. Aleksilla on kahdeksan vuoden kokemus energia-alan, sosiaalisen infrastruktuurin ja elinkaarimallin infrastruktuuri-investoinneista.

Aleksi on ollut mukana useissa merkittävissä pohjoismaisissa energiasektorin transaktioissa. Hänelle on kertynyt transaktiokokemusta yhteensä yli 10 miljardin euron edestä sekä osto- että myyntipuolelta.

Infranodessa Aleksi on keskittynyt transaktioihin Suomessa ja Ruotsissa.

Aleksi toimii Loisteen ja Loiste Holdingin hallituksen jäsenenä ja Varmalämmityksen hallituksen puheenjohtajana.
Ennen siirtymistään Infranodeen Aleksi toimi strategiapäällikkönä Fortumin (nykyään Ellevio) Ruotsin sähkönsiirtoliiketoiminnassa vastuualueenaan yrityskaupat sekä strategiakehitys. Hän oli tiiviisti mukana Fortumin myydessä sähkönsiirtoliiketoiminnot. Ennen siirtymistään strategiapäälliköksi Aleksin vastuulla olivat pitkän aikavälin sähköverkkoinvestointien suunnittelu sekä omaisuudenhallinta kattaen Fortumin silloisen sähköverkkoportfolion Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa.

Aleksi aloitti työuransa pohjoismaisen investointipankin ICECAPITALin Helsingin toimistossa, jossa hän työskenteli yrityskauppojen sekä taloudellisen neuvonannon parissa energiasektorin yrityksille sekä kansainvälisille infrastruktuurisijoittajille. Hänellä on laaja kokemus energia-alalta, mukaan lukien sähkön ja kaasun jakelu, lämmitys, vesi, nesteytetty maakaasu, tuuli ja muut uusiutuvat energialähteet.

Aleksilla on KTM-tutkinto taloustieteestä sekä diplomi-insinöörin tutkinto energiatekniikasta, molemmat Aalto-yliopistosta. Hänen äidinkielensä on suomi, jonka lisäksi hän puhuu sujuvaa englantia sekä ruotsia.