Vårt team

Niels Vallø

Senior Advisor

Nielsillä on yli 40 vuoden kokemus merenkulku-, satama- ja logistiikka-alalta ja hän toimi 17 vuotta toimitusjohtajan tehtävissä, viimeksi Port of Helsingborgissa vuosina 2013–2018. Hänen toimikautensa aikana hän sai liiketoiminnan nousuun ja vahvisti yhtiön asemaa Ruotsin toiseksi parhaana konttisatamana.

Hän työskenteli yli 35 vuotta A.P.Møller-Maersk -ryhmässä. Vuosiin sisältyi ulkomaankomennuksia Saudi Arabiassa, Iranissa ja Espanjassa ja kolme vuotta Chilessä, jossa hän vastasi viiden Maersk-yhtiön toiminnoista maassa.

Euroopan rautatiekuljetuksia kehitettiin aktiivisesti vuosina 1990–1995, kun Niels toimi Maerskin omistamassa Skandi A/S:ssa toimitusjohtajana ja Ikea oli yhtiön tärkein eurooppalainen asiakas. Niels toimi Maerskin pääkonttorilla Maersk Linen konttialuskannan operatiivisena johtajana vuosina 1995–1998 ja oli mukana ryhmässä, joka pani alulle nykyisin APM Terminalsina tunnetun terminaalioperaattorin. Greenfield-terminaalit kehitettiin Salalahissa, Tangierissa ja Bremehavenissa ja yhteistyössä perustettiin toimitilat Italian ja Kauko-idän satamiin.

Vuonna 2008 hän sai tilaisuuden aloittaa Cargo Service Holding A/S:n toimitusjohtajana vastaten konttiterminaalista ja ahtaajatoiminnoista Århusissa ja PicIt-logistiikka-alan yrityksessä.

Hän on toiminut Norfolk Line BV:n, Maerskin Chilen yhtiöiden sekä Salalahin satamapalveluiden hallituksissa sekä Inport Intelligent Port Systems AB:n hallituksessa.

Nils oli vielä hiljattain Tanskan kunniakonsuli Helsingborgissa.

Nielsillä on kandidaatintutkinto Copenhagen Business Schoolista ja hän on osallistunut senior management -valmennusohjelmiin Inseadissa sekä Stanford Business Schoolissa.