Vårt team

Tapio Saarenpää

Senior Advisor

Tapiolla on Suomen energiasektorilta 30 vuoden kokemus, josta 10 vuotta kolmen eri energiayhtiön toimitusjohtajana. Hänen johdollaan uusi ydinvoimayhtiö Fennovoima sai valtioneuvoston ja eduskunnan luvan Suomen uudelle ydinvoimalaitokselle.

Uransa alkuvaiheessa Tapio toimi Teollisuuden Voima Oy:ssä, jossa hänellä oli useita asteittain kasvavia tehtäviä. Vuodesta 2005 hän on toiminut kolmen suomalaisen energiayhtiön toimitusjohtajana. Niistä kaksi, Rauman Energia ja Vakka-Suomen Voima, ovat keskikokoisia ja pääosin kuntaomisteisia sähkö- ja kaukolämpöyhtiöitä.

Fennovoiman toimitusjohtajana hän johti uuden ydinvoimaprojektin menestyksekkäät ensimmäiset viisi vuotta. Vaiheen päätavoite oli yhteiskunnallinen hyväksyntä uudelle toimijalle ja laitospaikalle, mikä edellytti poikkeuksellisen laajaa viestintä- ja sidosryhmätyötä.

Operatiivisten tehtäviensä lisäksi Tapio on toiminut lukuisissa osakeyhtiöiden hallituksissa, erityisesti johtamiensa yhtiöiden tytär- ja osakkuusyhtiöissä.

Tapio on teknillisen fysiikan DI Teknillisestä Korkeakoulusta pääaineinaan ydin- ja energiatekniikka sekä energiatalous. Hänellä on myös MBA-tutkinto samasta yliopistosta.