Lauri Virkkunen Infranoden energiasijoitusten neuvonantajaksi

Lauri Virkkunen Infranoden energiasijoitusten neuvonantajaksi: ”Energiatoimialan murros avaa merkittäviä mahdollisuuksia”

Virkkusella on pitkä kokemus suomalaisen energiasektorin johtotehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pohjolan Voiman sekä Vattenfall Suomen maayhtiön toimitusjohtajina. Koulutukseltaan Virkkunen on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Virkkunen täydentää Infranoden neuvonantajien verkostoa, johon kuuluu pohjoismaiden johtavia energia- ja infrastruktuurialojen asiantuntijoita. Roolissaan Virkkunen toimii neuvonantajana erityisesti Infranoden energia-alan sijoituksissa Suomessa. Hän tulee toimimaan myös Vantaan Energia Keski-Uusimaan hallituksen jäsenenä. Infranoden, Vantaan Energian ja Kevan muodostama konsortio osti Järvenpään ja Tuusulan alueen kaukolämpöliiketoiminnan Fortumilta kesällä 2020. Uusi yhtiö tulee toimimaan nimellä Vantaan Energia Keski-Uusimaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Laurin kaltaisen energia-alan konkarin osaksi tiimiämme. Lauri tuo Infranodelle vuosikymmenten kokemuksen ja asiantuntemuksen erityisesti energiayhtiöiden operatiivisesta johtamisesta. Kokemuksensa ansiosta Lauri vahvistaa edelleen Infranoden toimintaa Suomessa pitkäaikaisena ja vastuullisena keskeisen infrastruktuurin omistajana”, Infranoden Suomen maajohtaja Aleksi Graan kertoo.

”Energiatoimialan murros avaa merkittäviä mahdollisuuksia ja luo tarvetta Infranoden kaltaisille ammattimaisille infrastruktuurin omistajille. Tämänkaltaiset, pitkäaikaiset omistajat mahdollistavat tarvittavat investoinnit käyttöomaisuuden ylläpitoon ja kehittämiseen sekä tuovat runsaasti taloudellista ja riskienhallintaosaamista hallituksiin. On hienoa päästä mukaan Infranoden työhön kehittämään suomalaista energia-alan infrastruktuuria pitkäjänteisesti sekä edistämään uudenlaista, kestävää julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä toimialalla”, Lauri Virkkunen summaa.

Lisätiedot
Aleksi Graan
Suomen maajohtaja
puh. +358 40 511 5473
aleksi.graan@infranode.se

Infranode
Infranode on pitkän tähtäimen pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja, joka sijoittaa keskeiseen pohjoismaiseen infrastruktuuriomaisuuteen, kuten energialaitoksiin, uusiutuvaan energiaan, tietoliikenne-, liikenne- sekä sosiaaliseen infrastruktuuriin. Infranodella on toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Oslossa, ja 15 henkilön investointitiimi, joka koostuu paikallisella ja kansainvälisellä kokemuksella varustetuista infrastruktuurisijoittamisen asiantuntijoista. Infranode hallinnoi tällä hetkellä noin miljardin euron pääomia, jotka ovat peräisin pohjoismaiden tunnetuimmilta institutionaalisilta sijoittajilta. Sijoittajiamme ovat mm. Keva, LähiTapiola ja Euroopan investointipankki.

Akershus_EnergiPark_juni_2011_case01