Pitkäaikainen ja turvallinen pääoma

Turvallisempien eläkkeiden lisäksi sijoittajamme edistävät suoraan sijoitustemme kautta kestävämmän ja vahvemman yhteiskunnan kehitystä

Sijoittajat, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta

Turvallisempien eläkkeiden lisäksi sijoittajamme edistävät suoraan sijoitustemme kautta kestävämmän ja vahvemman yhteiskunnan kehitystä. On mielenkiintoista tietää, että sijoitamme miljoonien ruotsalaisten eläkeläisten puolesta infrastruktuuriin, joka edistää turvattuja eläkkeitä ja samalla välittömästi parantaa samojen ihmisten arkea sen ansiosta, että he pääsevät käyttämään parempaa infrastruktuuria jo tänään.

Folksam on ruotsalainen asiakasomisteinen vakuutus- ja eläkeyhtiö, jossa lähestulkoon joka toinen ruotsalainen on vakuutettu. Folksam hallinnoi noin 449 miljardia Ruotsin kruunua.

Europan investointipankki (EIB) on EU:n pitkän aikavälin luottolaitos, jonka omistavat EU:n jäsenvaltiot. EIP sijoittaa ESIR:n pääomaa (Junckerin suunnitelma), jonka tarkoituksena on stimuloida noin 315 miljardin euron edestä investointeja.

KPA Pension on ruotsalainen kunnan ja alueen työntekijöiden eläkerahasto, jonka omistaa Folksam ja Ruotsin kuntien ja alueiden liitto (SKL). KPA Pension hallinnoi n. 200 miljardia Ruotsin kruunua.

Neljäs AP-rahasto on ruotsalainen valtiollinen eläkerahasto, joka hallinnoi yli 35 miljardia euroa.

LähiTapiola on suomalainen vakuutus- ja eläkeyritys, jolla on vahva alueellinen asema ja joka hallinnoi n. 10 miljardia euroa.

Investor-logo-imas-PLACEHOLDER-big

IMAS-rahasto on INGKA Foundationin sisarsäätiö, jonka INGKA Group omistaa ja joka puolestaan on IKEA:n maalimanlaajuisten tavaratalojen enemmistöomistaja.

Vakaata tuottoa ja varmuutta eläkkeiden maksuun

Sijoituksemme auttavat sijoittajiamme täyttämään pitkäaikaiset sitoumuksemme, kuten esim. maksamaan eläkkeet tuleville eläkeläisille. Infrastruktuuri soveltuu erinomaisesti sijoituskohteeksi näille eläkerahastoille ja muille institutionaalisille sijoittajille näiden pitkän taloudellisen käyttöiän ansiosta, riskien hajauttamiseksi osakesijoituksista ja joukkovelkakirjoista sekä usein ennakoitavissa olevan tuottonsa ansiosta.

“Sijoitamme mielellämme Infranodeen, koska voimme sen avulla kasvattaa allokaatiotamme infrastruktuuriin. Edistämme infrastruktuurisijoituksia taataksemme jatkossakin hyvän tuoton asiakkaillemme. Meistä tuntuu erityisen hyvältä, että teemme yhteistyötä muiden arvostettujen pitkän tähtäimen yhteissijoittajien kanssa”

- Jens Henriksson, toimitusjohtaja, Folksam (Helmikuu 2017)


”On olemassa merkittävä tarve investoida pohjoismaisille infrastruktuurimarkkinoille rahoitusmahdollisuuksien ollessa rajalliset.”

- Jan Vapaavuori, EIB:n varapresidentti (Helmikuu 2017)


”Uskomme, että sen lisäksi, että infrastruktuurisijoitukset generoivat vakaan tuoton, niillä on myös merkitystä, koska niillä on aktiivinen ja vastuullisessa asema yhteiskunnan parantamisessa.”

Petter Odhnoff, Chief Investment Officer, IMAS Foundation (Helmikuu 2017)

Sijoituksia huomista varten