Pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja Infranode osti MPY Telecomin – Infranoden ensimmäinen sijoitus digitaaliseen infrastruktuuriin Suomessa

Pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja Infranode osti MPY Telecomin – Infranoden ensimmäinen sijoitus digitaaliseen infrastruktuuriin Suomessa

Pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja Infranode on ostanut 100 prosenttia MPY Telecom Oyj:n osakkeista MPY Osuuskunnalta. MPY Telecom on pitkän historian omaava digitaalisen infrastruktuurin omistaja ja operoija Itä-Suomessa. Yhtiöllä on alueellisesti johtava markkina-asema, yli sata telemastoa sekä laajat valokuituverkot palvelemassa monipuolista asiakaskantaa. MPY Telecom siirtyi Infranoden omistukseen 25.9.2023.

MPY Telecom on Infranoden ensimmäinen sijoitus digitaaliseen infrastruktuuriin Suomessa. Tällä sijoituksella Infranode jatkaa menestyksekästä taivaltaan Pohjoismaiden valokuitumarkkinalla sekä laajentaa toimintaansa nyt myös telemastoihin.

”Nopeat ja korkealaatuiset tietoliikenneyhteydet ovat yhä tärkeämpiä yhteiskunnallemme. Tämä sijoitus sopii strategiaamme erinomaisesti, sillä keskitymme tarjoamaan yhteiskunnalle keskeistä infrastruktuuria ja olemaan vastuullinen sekä pitkäaikainen kumppani paikallisille ja alueellisille yhteisöille”, sanoo Samuli Kivipelto, projektijohtaja ja Infranoden sijoituspäällikkö.

MPY Telecomin telemastot muodostavat alueellisen mobiiliverkon runkoinfrastruktuurin. Lisäksi sen valokuituverkot tarjoavat tuhansille kotitalouksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille modernin digitaalisen yhteiskunnan vaatimusten mukaiset tietoliikenneyhteydet, joilla varmistetaan valmius myös tulevaisuuteen.

”Infranodella on vahvat näytöt digitaalisen infrastruktuurin alalta. Hyödynnämme tätä asiantuntemusta kehittääksemme ja tukeaksemme yhtiötä vastuullisella ja kestävällä tavalla sekä nykyisten että tulevien MPY Telecomin asiakkaiden eduksi”, Kivipelto sanoo.

”MPY Telecom toteuttaa yhtä historiansa suurinta investointiohjelmaa. Meillä on vahva asema Etelä-Savon alueella, ja Infranoden omistus mahdollistaa sekä telemastojen että kuituverkkojen vahvistamisen ja laajentamisen entisestään. Odotamme innolla yhteistyötä Infranoden kanssa”, sanoo MPY Telecomin kaupallinen johtaja Janne Korhonen.

MPY Telecomin toiminnot, asiakaspalvelu, organisaatio, henkilöstö ja brändi jatkavat kuten tähänkin saakka. 

Lisätiedot:

Cornelia Böttiger
Communications Manager
+46 (0) 735 15 41 06
Cornelia.bottiger@infranode.se

Samuli Kivipelto 
Projektijohtaja, Investment Manager 
+358 50 439 0055 
samuli.kivipelto@infranode.fi 

Infranodesta

Infranode on pohjoismainen infrastruktuuriin sijoittava toimija, joka sijoittaa vastuullisesti ja pitkäaikaisesti digitaaliseen infrastruktuuriin, energia- ja liikennesektorin kohteisiin sekä yhteiskuntakiinteistöihin. Infranodella on ennestään kolme sijoitusta digitaalisen infrastruktuurin alalla Norjassa sekä alan vahvaa osaamista organisaatiossaan. Infranode on sitoutunut kehittämään sijoituksiaan hyvin pitkäaikaisesti ”osta ja pidä” sijoitusstrategiansa kautta vähintään seuraavaksi 25 vuodeksi. Infranode hallinnoi tällä hetkellä noin EUR 1,8 mrd varallisuutta sijoittajiensa puolesta. Sijoittajat ovat pääosin pohjoismaisia institutionaalisia toimijoita ja eläkerahastoja (muun muassa Keva, LähiTapiola, Storebrand, Ruotsin kunnallinen eläkerahasto KPA Pension, Ruotsin kirkon eläkerahasto). Yhtiöllä on maaorganisaatio Suomessa ja yhtiön muut toimistot sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

MPY Telecom

MPY Telecom on kasvava ja uudistuva asiantuntijayritys ja digitaalisen infrastruktuurin osaaja niin valokuituverkoissa kuin telemastoissakin. Yritys on tuottanut palveluita jo yli 135 vuoden ajan ja tänä päivänä mahdollistaa mutkattoman digiarjen ja tulevaisuuden ratkaisut niin kuluttajille, taloyhtiöille kuin yrityksille. Operaattoriasiakkaille yritys tarjoaa monipuoliset ja luotettavat operaattoripalvelut ja niihin liittyvän infrastruktuurin. Toimintaperiaatteena on yllättää positiivisesti ja asiakkaiden palveleminen on sydämen asia. MPY on sanojensa mukaisesti enemmän kuin kumppani.

Akershus_EnergiPark_juni_2011_case01