Investments

Tafjord Connect, luoteis-Norjan johtava
kuituinfrastruktuuriyhtiö

 

Yhteisomistajuus tärkeissä digitaalisissa infrastruktuureissa on kasvava alue Norjassa.

Tafjord Connect on kuituinfrastruktuurin tarjoaja Møressa ja Romsdalissa ja Infranoden ensimmäinen kuitusijoitus. Tafjord Connect on markkinajohtaja erityisesti Ålesundissa, Norjan 9. suurimmassa kaupungissa. Myös pääkonttori sijaitsee täällä.

Yhtiö omistaa 4 100 km optista kuituinfrastruktuuria. Tämä vastaa lähestulkoon välimatkaa Ålesundista Pariisiin ja takaisin. Kuituinfrastruktuuri koostuu maan alla olevasta kuidusta, kustannustehokkaista kuitulinjoista ilmassa ja teknisistä laitteista.

Heinäkuussa 2022 Tafjord Connectillä on lähes 25 000 yksityistä ja 1 600 yritysasiakasta. Tällä hetkellä internet-, TV- ja mobiiliyhteydet hoidetaan Telian kautta. Yhtiön asiakkaat saavat räätälöidyt kuitu- ja tietoliikenneratkaisut suoraan Tajfjord Connectilta.

Infranode omistaa 49 % Tafjord Connectista ja yleishyödyllinen ryhmä Tafjord Kraft on pääomistaja 51 % omistusosuudellaan. Infranode tekee aktiivista yhteistyötä yhtiön kanssa eri osa-alueilla, ja sillä on kaksi hallituspaikkaa sekä yksi tarkkailijan paikka.


Sijoitusajankohta: heinäkuu 2022


Maa: Norja


Sektori: Kuitu