Vårt team

Leif Andersson

Founding Partner
leif@areim.se
+46 70 454 65 20

Leif on yksi Infranoden Founding Partnereista, toimii investointikomitean puheenjohtajana ja on Infranoden hallituksen jäsen. Leifillä on lähes 30 vuoden kokemus kiinteistö- ja rahoitusalalta.

Hän työskenteli lähes 10 vuotta sijoitustoimintojen johtajana AP-rahastoihin kuuluvassa AP Fastigheter -kiinteistöyhtiössä aina vuoteen 2002 saakka, kunnes perusti Areimin, jossa hän toimii tällä hetkellä hallituksen jäsenenä.Työuransa Leif aloitti pörssinoteeratussa Paul Anderson Industrier in Västerås-yrityksessä, jossa hän toimi analyytikkona ja controllerina. Vuonna 1994 hän siirtyi ruotsin AP-rahastojen (1–3) kiinteistöyhtiöön, jossa hänet ylennettiin pian sijoitustoimintojen johtajaksi. Tässä työssä hän jatkoi vuoteen 2002 asti.

Vuonna 2003 Leif perusti Areimin Blackstone Groupin kiinteistötoiminnan pohjoismaiseksi kumppaniksi. Areim aloitti yhteistyön ING:n kanssa (nyk. CBRE GI) vuonna 2005 tarkoituksenaan tukea yritystä pohjoismaisen kiinteistörahastotoiminnan aloittamisessa. Leif oli myös yksi kolmesta JARL AM:n perustajasta. Yhtiö tunnetaan Stockholm Waterfront -kongressikeskuksen rakennuttajana.

Areim lanseerasi vuonna 2007 ensimmäisen kiinteistörahastonsa, johon ATP, APG ja GIC sijoittivat 2,1 miljardin kruunun pääoman. Vuonna 2012 yhtiö perusti Areim II -rahaston, jonka noin kolmen miljardin kruunun pääoman sijoittivat muun muassa APG, GIC, AP4 ja Allianz. Nykyisin Areimilla on yhteensä neljä rahastoa, joiden pääoma on yhteensä n. 18 miljardia Ruotsin kruunua.

Vuonna 2002 Leif oli yksi INREVin, Euroopan listaamattomien kiinteistömarkkinoiden yhdistyksen, perustajajäsenistä ja toimi sen hallituksessa 8 vuotta. Vuonna 2004 Leifistä tuli kiinteistöyhtiö CA Fastigheter AB:n ulkoinen hallituksen jäsen.

Leif on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon kiinteistöalalta Ruotsin teknisessä korkeakoulussa, Kungliga Tekniska Högskolanissa ja EMBA-tutkinnon Stockholm School of Economics -kauppakorkeakoulussa.