Vårt team

Philip Ajina

Founding Partner
philip(at)infranode.se
+46 70 755 99 78

Philip on Infranoden Founding Partner ja CIO. Hän on yksi yrityksen johtajista ja mukana kaikessa Infranoden toiminnassa aina varainhankinnasta, kohdehankintaan, toimeenpanoon ja varainhoitoon. Hänet on nimitetty Infranode I Holding -rahaston hallituksen puheenjohtajaksi.

Hän valvoo kohdehankintaa ja liiketoiminnan kehitystä ja on investointikomitean äänioikeutettu jäsen. Hänellä on 12 vuoden kokemus Pohjoismaissa infrastruktuurialalta ja kokonaiset 17 vuotta kokemusta sijoituksista, yritysjärjestelyistä, liiketoiminnan kehityksestä ja yhtiölainsäädännöstä.

Philip istuu myös Eneo Navitasin, Infranode Energin ja Loiste Holdingin hallituksissa sekä varajäsenenä ElectriCityssä ja Yilport Gävle Swedenissä.

Ennen Infranoden perustamista Philip toimi SEK:in (Svensk Export Kredit) johtavana neuvonantajana Advisory Services -palveluissa, ja arvioi vientiin erikoistuneen Swedish Export and Infrastructure Fund -infrastruktuurirahaston rakennetta. Philip toimi perustajaosakkaana Flygplatsutveckling i Sverige AB:ssa, ja pyrki perustamaan Ruotsiin pitkäaikaisen lentokenttäinfrastruktuuriin keskittyvän sijoitus- ja hallintoyhtiön.

Vuodesta 2007 vuoteen 2012 Philip toimi Investment and Project Development Managerina Nordic Airport Propertiesilla, joka on yksi harvoista julkisen sektorin ja yksityissektorin yhdessä johtamista yhtiöistä. Yhtiön tarkoituksena on kehittää ja rahoittaa Ruotsin infrastruktuuria. Philipin kokemus julkisen puolen infrastruktuurista ulottuu operaatioista ja projektinhallinnasta kohdehankintaan ja toimeenpanoon. Hän toimi myös hallituksen sihteerinä.

Ennen tätä Philip oli perustajaosakas ja toimitusjohtaja johdon konsultointiyrityksessä, joka tarjoaa yrityskauppoihin liittyviä palveluita. Vuonna 2002 Philip aloitti uransa Associatena Ruotsin johtavassa lakiyhtiössä, Mannheimer Swartlingissa (MSA) M&A- ja Banking & Finance -tiimeissä.

Philip suoritti sekä oikeustieteen maisterintutkinnon että kauppatieteiden kandidaatintutkinnon Tukholman yliopistossa vuonna 2002. Opintoihin sisältyi stipendiopintoja Yhdysvalloissa NYU Stern School of Business- ja NYU School of Law -oppilaitoksissa sekä Australiassa Bond-yliopistossa. Hän puhuu ruotsia äidinkielenään, sujuvaa englantia ja hallitsee saksan perusteet.