Vantaan Energia, Infranode ja Keva ostavat Fortumin kaukolämpöliiketoiminnan Järvenpäässä

Helsinki, 03.07.2020 – Suomalainen konsortio on solminut sopimuksen Fortumin Järvenpää-Tuusula-alueen kaukolämpöliiketoiminnan ostosta. Konsortioon kuuluvat Vantaan Energia, Infranode ja Keva. 

Vantaan Energia, Infranode ja Keva omistavat kaupan myötä Järvenpää-Tuusula-alueen kaukolämpöliiketoiminnan kokonaan. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja kauppa odotetaan saatettavan päätökseen kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana. 

”Olemme iloisia, että Fortum valitsi konsortiomme uudeksi Järvenpää-Tuusula alueen kaukolämpöpalveluiden omistajaksi. Vantaan Energialla on vahva osaaminen kaukolämpöpalveluiden tuottamisesta kestävällä tavalla. Uusiutuvien ja hiilineutraalien energianmuotojen osuutta tuotannossa on kasvatettu johdonmukaisesti ja samaa linjaa jatketaan. Keva ja Infranode taas ovat molemmat kokeneita energiainfran asiantuntijoita ja sijoittajia Pohjoismaissa”, sanoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen

”Olemme innostuneita siitä, että pääsemme sijoittamaan yhdessä Vantaan Energian ja Infranoden kanssa tärkeään suomalaiseen perusinfrastruktuuriin kehittyvällä ja kasvavalla alueella. Keva on pitkäjänteinen sijoittaja, joten tämänkaltaiset infrasijoitukset sopivat erittäin hyvin meidän sijoitussalkkuumme. Kaupan kohde tarjoaa tasaisen, ennustettavan ja pitkäaikaisen kassavirran. Kaupan kohde käyttää huomattavassa määrin uusiutuvaa energiaa, mikä luonnollisesti sopii mainiosti Kevalle vastuullisena sijoittajana”, sanoo Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari

”Tämä tärkeä investointi jatkaa pyrkimystämme olla Suomen kuntasektorin ensisijainen omistajakumppani. Olemme erittäin iloisia, että investointi tehtiin yhteistyössä Kevan ja Vantaan Energian kanssa. Yhteisomistus sekä yhteistyömahdollisuudet tarjoavat houkuttelevia synergioita”, lisää Infranoden johtaja Carl-Emil Lindholm

Vantaan Energia Oy 

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Me tuotamme sähköä ja kaukolämpöä sekä myymme lämpöpalveluita. Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Haluamme olla osa ratkaisua. Siksi lopetamme kivihiilen käytön energiantuotannossa jo vuonna 2022. Olemme kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa hiilineutraalien energiaratkaisujen löytämiseen. 

Infranode 

Infranode on pitkän tähtäimen pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja, joka sijoittaa keskeiseen pohjoismaiseen infrastruktuuriomaisuuteen, kuten energialaitoksiin, uusiutuvaan energiaan, tietoliikenne, liikenne sekä sosiaaliseen infrastruktuuriin. Infranodella on toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Oslossa, ja 15 henkilön investointitiimi, joka koostuu paikallisella ja kansainvälisellä kokemuksella varustetuista infrastruktuurisijoittamisen asiantuntijoista. Infranode hallinnoi tällä hetkellä noin miljardin euron pääomaa, joka on peräisin pohjoismaiden tunnetuimmilta institutionaalisilta sijoittajilta. Sijoittajiamme ovat mm. Keva, LähiTapiola, Euroopan investointipankki, Folksam, ruotsalainen kuntien ja maakuntien eläkerahasto KPA Pension ja Ruotsin valtion eläkerahasto, AP4. 

Keva 

Keva huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2019 lopussa 56 miljardia euroa. 

Lisätiedot 

Jukka Toivonen
Vantaan Energia
jukka.toivonen@vantaanenergia.fi
+358 50 453 6729

Ari Huotari
Keva
ari.huotari@keva.fi
+358 20 6142205

Markus Pauli
Keva
markus.pauli@keva.fi
+358 20 6142473

Carl-Emil Lindholm
Infranode
carl-emil.lindholm@infranode.se
+46 70 566 57 36

Akershus_EnergiPark_juni_2011_case01